logo

FÖRENINGEN

16 september sätter vi ned foten - Nej till Nato!

2017-06-15

Hej Natomotståndare!

Den 9 september drar krigsövningen Aurora igång i Sverige och då även på Gotland. Tusentals soldater och Nato soldater kommer att öva på vår ö mellan 9 september till den 1 oktober. Mycket ljus och uppmärksamhet ger oss möjlighet att visa att det finns en alliansfri väg också och ett Nato motstånd här!  ”Nätverket mot Nato” planerar en stor manifestation den 16 september, en lördag, mitt under övningsperioden. Vi planerar möten på Öster och därefter ett stort offentligt möte i Almedalsbiblioteket. Eventuellt en demonstration där emellan.

Låt oss se sju år bakåt i tiden. Det var innan Nato förstörde Libyen, innan kriget mot Syrien började, innan statskuppen i Ukraina och vad som därpå följde. Mycket har förändrats. Det är lätt att föreställa sig att sju år in i framtiden kan också mycket förändras. Politiska och militära kriser kan skapas och utvecklas nära oss. Här i Sverige har vi då haft två riksdagsval, och vi har ingen aning om vad för slags regering vi då har.

Vi måste täppa till möjligheten för en framtida regering att gå med i Nato.

För att detta skall bli möjligt vill ”Nätverket mot Nato” dra igång en bra manifestation den 16 september. Nätverket gäller endast t.o.m. den 16 september manifestationen!  Eftersom det är en hel del att göra inför detta vill vi att Ni också deltar i planering och genomförandet. Det som hittills är gjort är att datum, lokal och tillstånd är klara. Två talare, Stefan Lindgren (8 dagar) och Stina Oscarsson, är kontaktade och klara men mer utrymme finns.

Vi behöver planera tillsammans flygbladsutformning, affischer, presskonferens inför, reklam eller propaganda inför, musik och poesi, osv. Det finns mycket som vi kan göra tillsammans. Bl.a. organisationernas önskemål.

Den första träffen var på Norrbackaskolans bibliotek den 7 juni, 1900.  Då var en hel del organisationer närvarande men önskemål om att bli fler kom upp. Nästkommande träff är den 27 juni. Då skall vi bestämma paroller möten, affischer, övriga organisationers önskemål. Dit är ni hjärtligt välkomna! Vi träffas vid huvudentrén.

Ni som är etablerade på Gotland kan komma att få besök av någon av oss den närmaste veckan för att just samtala kring detta.
Sprid gärna den här ”Uppmaning–Inbjudan–Budkavle 16 september sätter vi ned foten Nej till Nato!” till andra du känner som är motståndare till Nato!
 
Välkomna den 27 juni till Norrbackaskolans bibliotek! Vi träffas vid huvudentrén!
Nätverket mot Nato
Sten Sandberg    0707 582700

FÖRENINGEN

Missbruk av vårt Facebookkonto!

Karin Rosenqvist

Med anledning av att det förekommer ett missbruk av FiB/Kulturfronts Facebook konto klargör ordförande Karin Rosenqvist vad som har hänt och vad som händer nu. Kontot som startades av FiB/K år 2015 för att sprida kunskap om tidningen och användas för prenumerationskampanjer har tagits över av en person som inte längre sitter i styrelsen och redaktionsgruppen. 

FÖRENINGEN

Möte om - "Iran - imperialismens nästa måltavla?"

Folket i Bild Kulturfront, Stockholmsavdelningen

"Iran - imperialismens nästa måltavla?"

Inledare: Roland Hedayat och Hossein Sheiban.

Måndagen 3/6 kl 18

Plats: Södergården, Götgatan 37, Stockholm

Arrangör: Folket i Bild Kulturfront, Stockholmsavdelningen.

FÖRENINGEN

Släpp Julian Assange!

Christer Lundgren/FiB/K

Folket i Bild/Kulturfronts årsstämma den 13 april 2019 antog följande uttalande:

"Julian Assange riskerar att utlämnas till USA.  Skälet är att han via Wikileaks gjort avslöjanden om USAs krigsförbrytelser i Irak och Afghanistan. Om detta genomförs innebär det att varje journalist som gör avslöjanden om USAs krigföring riskerar samma öde, nämligen att utlämnas just till den stat man kritiserar. Vi begär av den svenska regeringen att den agerar till försvar för såväl Julian Assange som för alla journalisters rätt till yttrande- och tryckfrihet."