logo

FÖRENINGEN

Författarträff med Mikael Nyberg!

2018-12-15

Nyligen var det författarträff i Skarpnäck kulturhus. Mikael Nyberg berättade  om sin mor och konstnären Birgit Ståhl Nyberg. Vi var ett 30-tal som lyssnade till Mikaels berättelse där han vävde samman det personliga med det politiska. Hur Birgit med sin konst kunde avläsa sin tid både när det gällde det som varit (tänker då på bilderna från Hammardal, barndomsmiljö) och den moderna staden som nu var hennes verklighet.

Föredraget arrangerades av Skarpnäcks bibliotek och Folket i Bild Kulturfront tillsammans. Vi sålde 10 ex av nummer 8 av Folket i Bild (där Mikael har en utförlig text om boken Birgit Ståhl Nyberg/Det nya mode)t. Detta visar på hur viktigt det är att koppla samman tidningens innehåll med det lokala arbetet om det finns möjlighet och tid.

Eva Wernlid

FÖRENINGEN

FÖRENINGEN

Vem var Vilhelm Moberg?

Vem var egentligen Vilhelm Moberg? Lördagen den 26 januari hålls ett föredrag om honom i Karlskrona. Missa inte! Klicka här och du får mer info om tid och plats....

FÖRENINGEN

Styrelsens uttalande om FiB/K och Bokmässan!

Styrelsen FiB/Kulturfront

FiB/Kulturfronts styrelse ger sin syn på vad som hände då Nya Tider:s redaktör talade i FiB/K:s monter under Bokmässan tidigare i höstas. Vid det senaste styrelsemötet antog man ett uttalande.