logo

NYHETER

Från vänster till höger mingel på Myrdal seminariet!

– En del visste jag redan, men det var även del nya lärdomskorvar som jag fick i mig, sa Mikael Wiehe. Foto. Eva Wernlid 

Fotografen och konstnären Lill Sjöström med vänninnan Birgitta Mauritz från Uppsala. 

Två smålandsbor Ulf Nilsson från Växjö, Dag Sandahl från Kalmar och Knut Lindelöf som hade dagens snyggaste halsduk.

Finbesök från Indien. FiB/K:s redaktionsmedlem Christer Lundgren diskuterar med Myrdals förläggare Subrata Das och hans hustru (i skrivande stund ber vi om ursäkt för att vi missat förnamnet på Subratas hustru) som hade rest från Indien för att delta. 

Två glada grabbar ute på vift, Ola Holmgren och Dan Israel. 

Signerade sin nya bok Ett andra anstånd gjorde Myrdal. OBS! Om du tecknar en helårsprenumeration på FiB/K nu får du Myrdals bok på köpet. http://fib.se/page/prenumerera

Vissångaren Jan Hammarlund missade inte seminariet.

Trots många talare hanns en del frågor med på seminariet. 

Många anmälningar gjorde att man fick byta till en större lokal för seminariet, men även där blev det nästan fullsatt. På scen syns Karin Rosenqvist, FiB/K:s ordförande. 

Moderaten Mats Svegfors öppningstalade på Myrdal seminariet. 

Foto. Eva Wernlid

NYHETER

Rapport från Jan Myrdal seminariet!

Christer Lundgren

Hela 17 talare höll ett anförande på seminariet Den vanartige Myrdal i Stockholm igår. Ja, 18 om man även ska räkna med seminariemannen själv Myrdal. 

NYHETER

"Vi retar ryssarna med Northern wind"

Björn Forseth

En hemvärnare kördes ihjäl av ett stridsfordon under den stora manövern Northern wind i mars i år. Det var den tredje allvarliga olyckan under vinterövningar på senare år. Vid samma tid för två år sedan gick ett  bärgningsfordon 90 under övning väster om Boden igenom isen vid sjön Lule-Altervattnet och vattenfylldes. En man drunknade. I februari i år gick ett stridsfordon 90 under en bataljonsövning igenom isen på Vändträskån nära Boden, men då klarade sig alla.

Björn Forseth har träffat den pensionerade överstelöjtnanten Bertil Kantola och talat Northern wind.