logo

NYHETER

"Gör Östersjön till ett fredens hav"

Foto Richard Holmberg/Wikimedia Commons

Gör Östersjön till ett fredens hav och demilitarisera Gotland. Det säger förre ärkebiskopen KG Hammar.

När allmänheten på norra Gotland bjöds in till ett första informationsmöte inför den stora militärövningen Aurora 17 var intresset svalt. Men en som fanns på plats var förre ärkebiskopen KG Hammar. Han var kritisk till deltagandet av amerikansk militär. 

- Istället för att genomföra stora militärövningar som Aurora 17, borde Gotland demilitariseras, anser förre ärkebiskopen KG Hammar.

Läs och hör intervjun här

Jan Bjerkesjö

NYHETER

Fred mellan folken och skydd för naturen

2018-05-22

”Upprop för Östersjön – ett fredens hav” är titeln på ett omfattande internationellt upprop från maj 2018 för den hotade Östersjön. Undertecknarna uppmanar alla regeringar kring Östersjön att använda sina finansiella resurser till att rädda innanhavet i stället för till  militär upprustning och annan miljöförorenande verksamhet.

NYHETER

Löften, löften!

Lasse Lindström

2018-04-20

Denna otåliga rubrik sitter på Simon Baptists senaste kortanalys. Han är chefsekonomen på världsledande ekonomitidskriften The Economist Intelligens Unit. 

NYHETER

FiB/K: Fördöm anfallet på Syrien

2018-04-15

Uttalande vid FiB/K:s årsstämma:

USA, Frankrike och Storbritannien har nu anfallit Syrien. Detta är ett brott mot FN-stadga och folkrätt.

NYHETER

Mikrofonen avstängd och utvisad

Lasse Lindström

2018-04-13

Lissa Lucas, som tänker ställa upp i valen till kongressen i USA:s West Virginia, fick mikrofonen avstängd och själv utvisad när hon började läsa upp namn på valda i församlingen som tagit emot stora kampanjbidrag från olje- och gasindustrin.