logo

NYHETER

"Gör Östersjön till ett fredens hav"

Foto Richard Holmberg/Wikimedia Commons

Gör Östersjön till ett fredens hav och demilitarisera Gotland. Det säger förre ärkebiskopen KG Hammar.

När allmänheten på norra Gotland bjöds in till ett första informationsmöte inför den stora militärövningen Aurora 17 var intresset svalt. Men en som fanns på plats var förre ärkebiskopen KG Hammar. Han var kritisk till deltagandet av amerikansk militär. 

- Istället för att genomföra stora militärövningar som Aurora 17, borde Gotland demilitariseras, anser förre ärkebiskopen KG Hammar.

Läs och hör intervjun här

Jan Bjerkesjö

NYHETER

Fria ordet stoppades i Fria ordets hus

Jan Bjerkesjö

2017-11-13

När det kommunistiska partiet och ABF i Växjö ville arrangera en föreläsning av Anders Carlsson, partiets före detta ordförande, i Fria Ordets hus sa kultur- och fritidsförvaltningen nej. Föredraget handlade om Anders Carlssons nya bok om den ryska revolutionen - En resa in i det okända.

NYHETER

Lika lön för utländska arbetare

2017-10-24

På måndagkvällen fattade EU-ministrar beslut som innebär att utländsk arbetskraft ska få samma lön som inhemska. 

– Det var en bred kompromiss som inte delar Europa i två delar, öst och väst. Nu har vi ett brett stöd för det här förslaget och det är jag väldigt glad för. Det bådar gott från det fortsatta arbetet, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) till SVT Nyheter direkt efter mötet i Luxemburg.

NYHETER

Carl Johan De Geer får belöningsmedalj

2017-10-20

Regeringen tilldelar konstnären Carl Johan De Geer, konstnären Britta Marakatt-Labba samt förintelseöverlevaren Livia Fränkel belöningsmedaljen Illis quorum meruere labores för deras kulturella insatser på riksplanet.

Medaljen Illis quorum meruere labores används för att belöna personliga insatser på riksplanet för kulturella, vetenskapliga och andra allmännyttiga ändamål.

Carl Johan De Geer tilldelas Illis quorum-medaljen, 12:e storleken, för ett enastående konstnärskap som förnyat och berikat den svenska konstscenen.