logo

KULTUR

Konstauktion - lägg ett bud på träsnitt av Mats Eriksson

Sundsvallsstrejken (1979). Bildyta: 46 x 37 cm. Skickas i passepartout (61,5 x 51 cm)

2017-09-15

Varje månad auktionerar vi ut ett konstverk, som kan förvärvas genom budgivning på auktionssajten Tradera. Samtliga försäljningsintäkter går till tidningens nya bildfond. Därmed kommer konstverken ut ur förråden och tidningen kan fyllas med ny konst.

Konstverket som under september ligger ute till försäljning är Mats Erikssons Sundsvallsstrejken (1979), ett trä- och linoleumsnitt som skapades till 100-årsjubileet 1979.

Mats Eriksson (f. 1945) är skulptör, målare och grafiker. Han är från Stockholm men bodde på 1970-talet i Sundsvall. Bland många kända offentliga verk kan nämnas skulpturgruppen Samtal på en parkbänk i brons, betong och trä från 1994 med tjuvarna Bildsköne Bengtsson, Tumba-Tarzan och Konstapel Björk som finns utanför Polishögskolan. Bland andra offentliga verk märks till exempel Häst och hare, Hudiksvalls sjukhus och Vad gör dom därinne?, Sundsvalls kommunhus. Mats Eriksson har ateljé i Vinterviken, Stockholm.

Länken till Tradera

Teckna en prenumeration här

Du kan få ett gratis ex eller ge bort ett här

KAMPANJ! 3 NUMMER FÖR 50 KR! SWISHA 50 KR TILL 1232240356, SKRIV "KAMPANJ" OCH ADRESS

Agnes Käll

KULTUR

Fanny å Farmor

Ett inlägg under pågående valrörelse av Kristina Eriksson och Hans-Magnus Meincke.

KULTUR

Musikaliskt mirakel

Margareta Zetterström

När Bach gjorde det inledande preludiet i Das Wohltemperierte Klavier spelbart för alla gläntade han på dörren till musikens underbara värld. Det menar författaren och översättaren Margareta Zetterström.

KULTUR

Illusion – sant eller falskt?

Eva Wernlid

Än lever det gamla järnbruket i Avesta, ett semestertips som står sig i alla väder. I år visar Avesta Art utställningen Illusion, en samlingsutställning med tretton konstnärer. Fotografen Eva Wernlid har besökt utställningen. Här återger hon den i ett kortare referat.