logo

NYHETER

Mikrofonen avstängd och utvisad

Foto Screenshot

Lissa Lucas, som tänker ställa upp i valen till kongressen i USA:s West Virginia, fick mikrofonen avstängd och själv utvisad när hon började läsa upp namn på valda i församlingen som tagit emot stora kampanjbidrag från olje- och gasindustrin.

Hon talade emot en ny lag som skulle tillåta industrin att borra på egendomar med många ägare om 75 procent av dem tillät det; tidigare har det varit 100 procent. Det var delegater som stödde lagen hon började läsa upp namnen på. Mötesordföranden som fick sitt namn uppläst klagade över att Lucas tog upp "personliga förhållanden", men hans och andras kampanjbidrag är offentlig handling.

"Att jag blev utkastad gav frågan större uppmärksamhet än om han själv hade läst upp namnen", sa Lucas som är kycklingfarmare och delägare till en aktuell egendom. En flod av små kampanjbidrag strömmade in till hennes kampanjkassa efteråt.

(Common Dreams)

Översättning Lasse Lindström

Se händelsen här

Teckna en prenumeration på FiB/K här

Lasse Lindström

NYHETER

SEMINARIUM OM ETT 75-ÅRIGT SKRIFTSTÄLLARSKAP

Söndagen den 14 april är det dags för ett seminarium om Jan Myrdal och hans 75-åriga skriftställarskap. Klicka dig vidare och läs om programpunkterna och anmäl dig...

NYHETER

FiB/K granskar presstödet! ETC fick hela 48 miljoner förra året!

Stefan Lindgren

Det mesta av det statliga presstödet delas ut av politiker till partianknuten media. Och flera av tidningarna är inte sena med att fuska. Förra året fick ETC hela 48 miljoner i presstöd, en tiondel av det totala presstödet! Stefan Lindgren granskar  härvan alla talar tyst om.

NYHETER

Förr och Nu som webbtidskrift!

Christer Lundgren

Sugen på att läsa något nytt i helgen? Nu har kulturtidskriften Förr och Nu återuppstått. Det är en till FiB/K närstående kulturtidskrift som tidigare utkom mellan åren 1974 och 1996. Och som nu finns som webbtidskrift.