logo

NYHETER

Mikrofonen avstängd och utvisad

Foto Screenshot

Lissa Lucas, som tänker ställa upp i valen till kongressen i USA:s West Virginia, fick mikrofonen avstängd och själv utvisad när hon började läsa upp namn på valda i församlingen som tagit emot stora kampanjbidrag från olje- och gasindustrin.

Hon talade emot en ny lag som skulle tillåta industrin att borra på egendomar med många ägare om 75 procent av dem tillät det; tidigare har det varit 100 procent. Det var delegater som stödde lagen hon började läsa upp namnen på. Mötesordföranden som fick sitt namn uppläst klagade över att Lucas tog upp "personliga förhållanden", men hans och andras kampanjbidrag är offentlig handling.

"Att jag blev utkastad gav frågan större uppmärksamhet än om han själv hade läst upp namnen", sa Lucas som är kycklingfarmare och delägare till en aktuell egendom. En flod av små kampanjbidrag strömmade in till hennes kampanjkassa efteråt.

(Common Dreams)

Översättning Lasse Lindström

Se händelsen här

Teckna en prenumeration på FiB/K här

Lasse Lindström

NYHETER

Fred mellan folken och skydd för naturen

2018-05-22

”Upprop för Östersjön – ett fredens hav” är titeln på ett omfattande internationellt upprop från maj 2018 för den hotade Östersjön. Undertecknarna uppmanar alla regeringar kring Östersjön att använda sina finansiella resurser till att rädda innanhavet i stället för till  militär upprustning och annan miljöförorenande verksamhet.

NYHETER

Löften, löften!

Lasse Lindström

2018-04-20

Denna otåliga rubrik sitter på Simon Baptists senaste kortanalys. Han är chefsekonomen på världsledande ekonomitidskriften The Economist Intelligens Unit. 

NYHETER

FiB/K: Fördöm anfallet på Syrien

2018-04-15

Uttalande vid FiB/K:s årsstämma:

USA, Frankrike och Storbritannien har nu anfallit Syrien. Detta är ett brott mot FN-stadga och folkrätt.

NYHETER

Irak begär stöd för återuppbyggnad

Lasse Lindström

2018-04-12

Irak begär stöd för återuppbyggnad efter kriget mot IS med 88 miljarder dollar. En givarkonferens i Kuweit i februari lovade fyra miljarder.