logo

NYHETER

Ship-to-Gaza-helg i Göteborg

2018-01-24

SHIP TO GAZA-helg I Göteborg

Fredsaktivister från olika hörn av världen samlades i Göteborg den 20-22 januari. Värd för konferensen var Ship to Gaza. På den presskonferens som ETC och Folket i Bild/Kulturfront var inbjudna till infann sig också aktivister: David,  Canada; Zaher, England; Roger, Nya Zeeland; Kit, USA;  Kerstin, Stockholm; Ann, USA; Wendy, Canada; Gerd, Norge och Kamarul, Malaysia.

Syftet med dagarna var att samordna den fortsatta internationella kampen för att bryta blockaden mot Palestina. Och trots den splittring som finns inom till exempel svensk solidaritetsrörelse för palestinierna, i vilken finns många ljuspunkter,  är att en ny Freedom Flotilla planeras. 

Penninginsamlinar pågår och målet är som sagt att inte ge upp förrän blockaden är bruten.


 

Kjell Martinsson

NYHETER

FiB/K granskar presstödet! ETC fick hela 48 miljoner förra året!

Stefan Lindgren

Det mesta av det statliga presstödet delas ut av politiker till partianknuten media. Och flera av tidningarna är inte sena med att fuska. Förra året fick ETC hela 48 miljoner i presstöd, en tiondel av det totala presstödet! Stefan Lindgren granskar  härvan alla talar tyst om.

NYHETER

Förr och Nu som webbtidskrift!

Christer Lundgren

Sugen på att läsa något nytt i helgen? Nu har kulturtidskriften Förr och Nu återuppstått. Det är en till FiB/K närstående kulturtidskrift som tidigare utkom mellan åren 1974 och 1996. Och som nu finns som webbtidskrift. 

NYHETER

Broraset i Genua – Ingen överraskning

Margareta Zetterström

Journalisten Fabrizio Gatti visar att skadorna på den nu kollapsade Morandibron i Genua varit kända åtminstone sedan den 1 februari i år. Ändå vidtogs inga åtgärder. Det vittnar om en låt gå-mentalitet av monumentalt slag, menar författaren och översättaren Margareta Zetterström.