logo

NYHETER

Ship-to-Gaza-helg i Göteborg

2018-01-24

SHIP TO GAZA-helg I Göteborg

Fredsaktivister från olika hörn av världen samlades i Göteborg den 20-22 januari. Värd för konferensen var Ship to Gaza. På den presskonferens som ETC och Folket i Bild/Kulturfront var inbjudna till infann sig också aktivister: David,  Canada; Zaher, England; Roger, Nya Zeeland; Kit, USA;  Kerstin, Stockholm; Ann, USA; Wendy, Canada; Gerd, Norge och Kamarul, Malaysia.

Syftet med dagarna var att samordna den fortsatta internationella kampen för att bryta blockaden mot Palestina. Och trots den splittring som finns inom till exempel svensk solidaritetsrörelse för palestinierna, i vilken finns många ljuspunkter,  är att en ny Freedom Flotilla planeras. 

Penninginsamlinar pågår och målet är som sagt att inte ge upp förrän blockaden är bruten.


 

Kjell Martinsson

NYHETER

Fred mellan folken och skydd för naturen

2018-05-22

”Upprop för Östersjön – ett fredens hav” är titeln på ett omfattande internationellt upprop från maj 2018 för den hotade Östersjön. Undertecknarna uppmanar alla regeringar kring Östersjön att använda sina finansiella resurser till att rädda innanhavet i stället för till  militär upprustning och annan miljöförorenande verksamhet.

NYHETER

Löften, löften!

Lasse Lindström

2018-04-20

Denna otåliga rubrik sitter på Simon Baptists senaste kortanalys. Han är chefsekonomen på världsledande ekonomitidskriften The Economist Intelligens Unit. 

NYHETER

FiB/K: Fördöm anfallet på Syrien

2018-04-15

Uttalande vid FiB/K:s årsstämma:

USA, Frankrike och Storbritannien har nu anfallit Syrien. Detta är ett brott mot FN-stadga och folkrätt.

NYHETER

Mikrofonen avstängd och utvisad

Lasse Lindström

2018-04-13

Lissa Lucas, som tänker ställa upp i valen till kongressen i USA:s West Virginia, fick mikrofonen avstängd och själv utvisad när hon började läsa upp namn på valda i församlingen som tagit emot stora kampanjbidrag från olje- och gasindustrin.