Ann Linde stöttar statskuppen i Bolivia

4
1637
Utrikesminister Ann Linde

Sveriges utrikesminieter Ann Linde (S) välkomnar statskuppen i Bolivia. Efter måndagens EU-utrikesministermöte i Bryssel säger Ann Linde till TT:
– Nu ska det bli nyval i Bolivia och det är naturligtvis positivt att man reagerar när valet inte har kallats demokratiskt eller fullt genomfört på rätt sätt.

På frågan hur hon ser på militärens agerande i det som hände på söndagen säger hon:
– Jag kan inte säga något speciellt om det, mer än att det är positivt att man hörsammar de reaktioner som har varit om att valet inte var rättvist och att man nu gör ett nytt val.

Läs mer i SvD

ANNONS

4 KOMMENTARER

  1. Sista ordet inte sagt i Bolivia angående kuppen. Ursprungsbefolkningen har fått det mycket bättre under 10 år som Morales suttit vid makten i Bolivia, somliga t o m blivit medelklass. Ann Linde vill bara följa nyliberalismen som dödar överallt också i Sverige där folk för i vårdköer. Så är det med nyliberalismen, den är livsfarlig på riktigt.

    Ann Linde måste avgå omedelbart. En svensk utrikesminister får inte stödja kupper. Det strider mot folkrätten och demokratiska regler att stödja militärkupper!

  2. Vad är ”nyliberalism” egentligen? Hur skiljer den sig från t ex gammalliberalism, pissliberalism, liberarianism, manchesterliberalism, frisinne och andra uttryck för olika sorters ”liberalism”? Eller är det bara en behändig klyscha att kasta in i en diskussion för att stämpla sånt som man inte tycker om?

  3. Det handlar sannolikt om att en liten klick USA-lakejer vill ta makten och sälja ut Bolivias litium till underpris till USA och EU som ska bygga elbilar med dem. Detta är en ny tillväxt-industri, framlurad genom fokuset på 0,01% CO2, samtidigt som man exempelvis ignorerar beredskap mot supervulkaner fullständigt.

    Psykopater har inga problem med statskupper mot demokratier, heller ingen skam när de anklagar andra för exakt det som de själva utför, ej heller någon skam när de ljuger. De är klandervärda förbrytare. Dubbelmoral är inget särskilt för dem. Den är blott användbar.

  4. Ann Linde måste avgå! Hon uttalar sig utan att veta vad som just nu pågår och sker i Bolivia där militären redan dödat och skadat alldeles för många!