Ur USA/Natos synvinkel

1
764

Insändare

Denna signal* kan knappast tolkas som ett fjärmande från Nato… Skämt åsido, den är viktig att uppmärksamma som ytterligare ett litet, men ytterst medvetet steg i förberedelserna för fullt praktiskt medlemskap om än inte formellt. Mottagaren förstår och uppskattar budskapet. Ur deras perspektiv är Sveriges hållning faktisk idealisk. Det är bättre att diskret njuta ett intimt förhållande utan risk att dra på sig misstanke om eventuellt faderskap.

Sverige som har en tendens att vilja vara bäst i klassen, erbjuder Nato möjligheten att säga: Se på Sverige! Alliansfritt, neutralt och fredsälskande. De förstår/känner att Nato/USA är fullgod garant för fred och demokrati. Så det så!

Hultqvist som ofta (onödigt ofta, det skall sägas, det finns ju SMS) hälsar på för att utfå direktiv, försäkrar att han har folket bakom sig, eller med sig, eller vad han sa. Skit samma! Trevlig gök den där Hultqvist. Vi är helnöjda, Sverige är verkligen ett föredöme.

Leif Stålhammer


* Igår meddelades att SD ställde sig bakom en så kallad Nato-option i försvars-/utrikesutskottet, vilket i praktiken innebär att de svängde på en femöring från förordande till icke förordande av Natomedlemskap. Fast de säger att de fortfarande är emot Nato. Ungefär lika renhårigt som att kriga tillsammans med Nato och kalla sig alliansfri (som Peter Hultqvist & Co) Nu föreligger en riksdagsmajoritet för att snabbt kunna ansluta till Nato.

ANNONS

1 KOMMENTAR

  1. Leif S har helt rätt att lyfta frågan!

    Som jag ser det är det Nu vi har chansen att driva opinion! Det är Nu vi kan få svenska folket att ta ställning klart MOT ett svenskt Nato-medlemskap. SD är förblindade av möjligheten att få direkt möjlighet att ta del i ett borgerligt regeringsbildande. Alltså måste vi till varje pris låta det svenska folket, som till övervägande del är emot detta militärallianstjafs, att ta klar ställning.

    Huvudfrågan måste alltså bli en svensk folkomröstning NU!

    Med alla (legitima till namnet) svenska vänsterkrafter + MP + drygt hälften av sosseriet + minst halva C och en stor del av KD och (som jag förstår det) majoriteten av SDs väljare (reservation för de partiköpta) är en majoritet säkrad för att säga NEJ till Nato för överskådlig tid! Slarvar vi bort denna chans är vi inte värda att driva frågan vidare!