logo

Att publicera – En spaning efter yttrandefriheten och dess konfliktytor

Med anledning av utgivningen av antologin Till tryckfrihetens försvar – en ögnasten i ett fritt rike gjordes ett program på SR den 15 mars 2009. Lyssna på det. Det är en bra förberedelse för att delta i seminariet med mingel den 14 september, som under rubriken Vad gör vi – lagstiftaren, myndigheter och användare – med vår tryck- och yttrandefrihet? Arrangemanget är med anledning av att andra upplagorna av Att publicera och Offentlighetsprincipen – praktik och teori just kommit från tryckeriet kommer från trycket.

Nils Funcke skriver i inbjudan: Utredning läggs till utredning och bestämmelse staplas på bestämmelse i det som betraktats som ”en ögnasten i ett fritt rike”. Vart är vi på väg? Vart vill vi?

Medverkande: Advokat Peter Danowsky, utgivaren för TV4 och ordföranden i föreningen Utgivarna Viveka Hansson, justitierådet Helena Jäderblom ordförande i Högsta Förvaltningsdomstolen samt justitierådet Thomas Bull spanar. Moderator: chefredaktör Stefan Wahlberg, Dagens Juridik.

Seminariet är öppet, men föranmälan till nils.funcke@gmail.com kan vara bra för att säkra sig en plats.

Plats: JMK, Karlavägen 104, plan 4,
Tidpunkt: 14 oktober, mingel från 16:45. Spaningen startar 17.30

Läsarbrev: Feminsim gäller alla klassers kvinnor!

En kvinnlig läsare reagerade på det hon anser vara en tendens, att nu även i Folket i Bild/Kulturfront börjat torgföra uppfattningen att feminismen är en rörelse bland bättre bemedlade karriärkvinnor att klättra socialt med. Välkommen med synpunkter! Allt inom lagens och anständighetens råmärken publiceras.

Forum om hotet mot yttrandefriheten 12 oktober i Stockholm

Stockholms-avdelningen av Folket i Bild/Kulturfront ordnar i samarbete med FIB-juristerna mot bakgrund av ett offentligt möte med anledning av rapporter om ökad censur och minskad yttrandefrihet i Västvärlden och att visselblåsarna Assange, Manning och Snowden förföljs.

Extrapengarna bör användas till vårt territorialförsvar

Knut Lindelöf (webbred)

Utgivanra på alliansfriheten.se kommenterar idag regeringens besked i fredags om ökade försvarsanslag många år framåt i tiden. Man konstaterar där att...

"Ett territorialförsvar med markstyrkor som kan försvara hela landet finns inte med i planeringen ens fram till 2030"

”Krig är fred, frihet är slaveri, okunnighet är styrka!”

Den i Sverige sedan många år verksamme förläggaren Hesham Bahari skriver nyhetsbrev till sina läsare. Här en lätt redigerad version av detta nyhetsbrev. Kulturrådets behandling av Alhambra förlag följer ett mönster och är mycket oroande.