logo

FÖRENINGEN

Nej till Nato demonstration i Blekinge!

Försvarsminister Peter Hultqvist mitt i smeten i Ronneby under första maj, han tittade bort från parollen En kärnvapenfri värld

FiB/K gruppen markerar motstånd i Karlskrona under första maj. 

2019-05-02

Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist höll 1:a maj tal i Ronneby.

– Hos oss blev han uppmärksammad på att svenska folket vill att Sverige ratificerar FN:s konvention om globalt kärnvapenförbud. Tyvärr är inte försvarsministern överens med utrikesminister Wallström om det, säger fredsaktivisten Ronny Stark i Ronneby.

Även i grannstaden Karlskrona var FiB/K på plats. 

Folket i Bild/Kulturfront i Blekinge manifesterade mot Nato och krävde att Sverige skyndsamt ska ratificera FN:s konvention om kärnvapenförbud. ”Kärnvapen är det allvarligaste och mest akuta hotet mot mänskligheten” hävdades i 1 maj-flygbladet som delades ut. Nej till Nato-tidningar såldes och många bra samtal fördes vid socialdemokraternas, vänsterpartiets och sverigedemokraternas samlingar. Sveriges mot Pentagon och Vita huset devota försvarsminister stod för huvudanförandet vid socialdemokraternas möte.

Ronny Stark & Ulf Bjerén

FÖRENINGEN

Urkult 2019

Webbredaktionen

Övikarna sålde på Urkult för 16:e året i rad...

FÖRENINGEN

Folket i Bild på lövmarknaden

Ulf Bjerén

För elfte året i rad deltog Folket i Bilds Blekingeavdelning i den traditionella Lövmarknaden i Amiralitetsparken i Karlskrona.

FÖRENINGEN

Nya styrelsen i FiB/K!

I april var det stämma i FiB/K. Då röstades en ny styrelse fram. Här presenterar sig den nya styrelsen.

FÖRENINGEN

Missbruk av vårt Facebookkonto!

Karin Rosenqvist

Med anledning av att det förekommer ett missbruk av FiB/Kulturfronts Facebook konto klargör ordförande Karin Rosenqvist vad som har hänt och vad som händer nu. Kontot som startades av FiB/K år 2015 för att sprida kunskap om tidningen och användas för prenumerationskampanjer har tagits över av en person som inte längre sitter i styrelsen och redaktionsgruppen.