logo

KULTUR

RESOR I AFGHANISTAN / EVA WERNLID

Resor i Afghanistan - en fotoutställning med bilder från mina (Eva Wernlid) två resor i Afghanistan, dels 1997 och 2003 hade sin vernissage nu i lördags den 31 augusti i Skarpnäcks kulturhus (Stockholm).

Bilderna är 50X70 cm i storlek och är hängda efter teman som plats och händelse. Först presenterade jag utställningen och vad som krävdes för att kunna ta dessa bilder. Därefter höll Eva Myrdal ett kort anförande om Afghanistans 50.000 tusenåriga historia.

Vernissagen avslutades med att vi bjöd på Afghansk traditionell mat som Quaboli (ris, russin, morötter och lamkött), spenatröra, sambosa, afghansk bröd och mycket mer…

Kulturhuset var välfyllt och på grund av maten stannade många upp och tog sig lite extra tid att titta på bilderna och föra samtal. 

Utställningen pågår 31 aug–6 okt 2019

Mer information >>

KULTUR

En ovanligt naturlig och begåvad naturbegåvning

Kalle Lind har skrivit en biografi över Hasse Alfredson som utkommit idagarna. I Dagens Aréna kan man läsa en fin essä av KL om mannen, som många hälsade på på gatan, men som ingen ville slå på käften.

KULTUR

En påskberättelse från Blåkulla och Södermalm!

Mats Parner

Offentlig piskning och dödsdomar av kvinnor som pekades ut som häxor, men även en 13 -årig pojke hängdes på Hötorget i Stockholm. Mats Parner skriver om Blåkulla, häxjakten och 1600-tals rättvisan.