Är politik främst en fråga om värdegrund?

1
895
Pastor Johannis Petri Schenberg, kyrkoherde i Normlösa och Härberga pastorat 1702. Bilden ur någon sentida film. [Källa Corren]

”I Sölvesborg beslutade M-SD-majoriteten nyligen att prideflaggan inte längre ska hissas på Sölvesborgs kommuns flaggstänger. Alltså, en icke okontroversiell politisk symbol hade tagit sig in i den kommunala världen och alla politiker i landet tycks aningslöst ha hängt med, trots att en mycket stor andel samhällsmedborgare inte är med på ’pridetåget’. Samma politiker har även beslutat att inte längre lägga skattepengar på vad de kallar ’menskonst’. Jag vill här gärna citera Kulturnytts (SR) konstkritiker Mårten Arndtzén, som i sitt lite sirliga inlägg ändå fångar problemet mycket väl.”

Läs hela artikeln av Knut Lindelöf på lindelof.nu.

ANNONS

1 KOMMENTAR

  1. Tänk så mycket ”värdegrundsarbete” som jag tvingats delta i under de senare 20 åren av min lärargärning! Och som sagt ”Det var en Alf Svensson-triumf då som bidrog till att skärpa värdekonflikten. Plötsligt blev det till exempel möjligt att ifrågasätta om lärare kunde ha annat än en kristet grundad livsåskådning.”

    Jag gjorde nog fel när jag vägrade att ha en tyst minut med min klass i samband med ”elfte september”. Jag förklarade för barnen att vi i så fall skulle ha så många tysta minuter när USA bombade bröllop och vedplockande pojkar i Afghanistan att lektionstiden inte skulle räcka till. Vems värdegrund uppmuntrade jag då?