Dan Korn: SD inte ensamt om att vilja styra medier

2
2146

Författaren Dan Korn (Foto: Wikipedia)

”Det var Per Albin Hanssons medvetna anspelning på nationella känslor med folkhemmet som förhindrade att nazister fick plats i riksdagen på trettiotalet och SD:s måttliga och inkluderande nationalism är i dag den bästa garanten för att verkliga nazister inte skall få inflytande.Så kan man lika gärna se det om man vill. Idén att vilja styra statliga medier politiskt är dum, vem som än kommer med den, men det började inte med SD i förra veckan.”

Läs hela artikeln av Dan Korn i Sydsvenskan

ANNONS

2 KOMMENTARER

  1. Varför tycker fib.se att det är viktigt att uppmärksamma en artikel som hävdar att ”SD:s måttliga och inkluderande nationalism /…/ är den bästa garanten för att verkliga nazister inte skall få inflytande”? Då vore det väl mer angeläget att upplysa om vad det är för slags konservativ tankesmedja som Dan Korn blivit medlem av. Så här presenteras den i tidskriften Expo.

    Jag trodde i min enfald att Folket i Bild/Kulturfront hade angelägnare uppgifter att ta sig an, exempelvis att arbeta för en folkets kultur och mot den otäcka och odemokratiska kultursyn som partiet SD har (jag tänker bl a på deras attacker mot public service och det de kallar ”menskonst”).

  2. Margareta Z!
    Som redaktör ser jag ingen motsättning mellan att informera om vad Dan Korn säger och vad SD:s kulturpolitik tar sig för uttryck i olika sammanhang. Den nya tankesmedian Oikos, bildad av Mattias Karlsson, borde man förstås också skriva om. Välkommen med artiklar.

    Jag skrev om denna nya tankesmedja för mer än ett halvår sedan här.