Hans Lindström död

1
1281

Så här skriver Crister Enander på Facebook-gruppen Arbetarskrivare:

“Hans Lindström har lämnat oss. Den vassa blicken, det vassa ritstiftet, denne skygge briljante saririker och samhällskritiker kommer inte längre visa oss samhället i sin skrattspegel.

Jag som en gång i tiden gjorde en tidning ihop med honom – satirtidningen EGGET – kommer även att sakna Hans i djupet av mitt minne.

Lars Forssell sade en gång till mig att det är inte är de man hade de långa viktiga diskussionerna med som man saknar när döden går fram. Det är de man skrattade med som man verkligen saknar. Sanningen i Forssells ord gör ont, mycket ont, i mig idag.

Ändå… ändå… förgylls min saknad av de nästan besinningslösa skratt vi delade.

Minst två gånger hände det att vi skrattade så att vi bokstavligen ramlade ur stolarna vi satt på. Många, väldigt väldigt många, kommer att sakna hans konst, hans teckningar som inte bara visade oss världens dårskap utan även – och kanske framförallt – oss själva.

Regnet öser ner därute. Vindarna skakar den lilla staden på slätten, som under så många år även var Hans Lindströms stad – till och med väderleken delar min sorg och saknad.”

Hans Lindström medarbetade under många år med sina satiriska teckningar i FiB/Kulturfront. Som sagt, stor saknad.

ANNONS

1 KOMMENTAR

  1. Tråkigt tråkigt. Den orädde Hans behövdes hela tiden. Tack Hans för dina bilder och din avhandling där du lyfte fram den ryske litteraturvetaren, filosofen m m Bachtin.

Välkommen med dina synpunkter!