Ny webbredaktör på fib.se – och delvis ny inriktning

9
1309

Knut Lindelöf har slutat som webbredaktör under sommaren. Vi tackar för ett förtjänstfullt arbete med sidan.

Styrelsen har beslutat att ge uppdraget till vår redaktör för tidningen Stefan Westrin. Han har efter semestern försökt att lära sig och komma in i tekniken och vi hoppas han snart blir fullärd.

Hemsidan kommer delvis ha en annan inriktning som går ut på att göra hemsidan till ett fönster för tidningen. Vi tror att alltför många inte känner till oss som skulle kunna uppskatta vår tidning.

Vi vill länka artiklar ur FiB/K till sociala medier för att nå ut till flera.

Huvuduppgiften är att nå ut till nya läsare och på sikt fler prenumeranter.

De artiklar som kommer att läggas på hemsidan är de som är dagsaktuella och inte kan avvakta papperstidningen.

Det innebär att det blir mindre av debattartiklar och andra bidrag som lika gärna kan finnas i papperstidningen.

ANNONS

9 KOMMENTARER

1. Detta innebär således att det inte längre ska finnas någon fri debatt i vår tidnings nätupplaga/hemsida. Den som reagerar på något kan alltså inte skriva och bli publicerad direkt utan får vänta halvannan månad på att få sitt inlägg publicerat. Men vad gör det mig, som redan väntat i över ett kvartal på att få ett inlägg publicerat. I denna nya yttrandefrihetsordning ska således debatten inskränkas (bli mindre enligt ordföranden) och att ge någon typ av motiverad refusering blir ju då helt onödigt!

Vi kan väl lika gärna ställa in stämmorna också! Styrelsen sköter ju allt så bra själva!

Skönt ändå att pappersupplagan känns fräsch och vederhäftig!

2. Lite märklig information detta. Vad är det vi ska debattera? Är det att styrelsen beslutat lägga ner nätupplagan/hemsidan som debattforum? Då undrar man hur det passar in i huvuduppgiften ”att nå ut till nya läsare och på sikt fler prenumeranter”?

Eller är det bara en funktion av att det är så få i den av stämman valda ledningen att man där inte har tid att sköta nätupplaga/hemsida för det är så mycket jobb med att ”länka artiklar ur FiB/K till sociala medier”.

3. Hej. Tänkte fråga vem administrerar ”synpunkterna” nuförtiden. Har märk att det inte funktionerar så som så som det gjort ?

4. Hej Rolf! Det är jag. Har fullt upp att lära mig allt tekniskt kring att sköta en webbsida, samtidigt som jag också redaktörar papperstidningen. Hoppas få kläm på allt snart. Ber om ursäkt för att det tagit så lång tid att moderera kommentarer. Nu hoppas jag att det ska funka bättre. /Stefan Westrin

5. Tack för ditt svar, Stefan! Undrar dock om dina insatser bäst tas tillvara som inläggsredigerare när det gäller föreningsdebatten. Det borde självklart skötas av en ansvarig i den politiskt ansvariga föreningsstyrelsen. Kanske kunde det samordnas med redigering av debattinlägg till nätupplagan (eller som vissa säger, hemsidan)?

6. Tja, det är ju en idé. Föreningen och styrelsen kan få grunna på den.

7. Tack för att du Stefan informerade om att det funkar. Ser fram emot livligt deltagande i ”synpunkter” om aktuella och äldre intressanta inlägg.

8. Bäste Larz och Rolf!

Tack för Era viktiga inlägg, men Ni har ju inte begripit någonting. Styrelsen har i sin stora visdom beslutat att lägga ner interndebatten. Därför har det inte kommit in några nya inlägg/kommentarer på snart tre (3!!!) månader. Jag skrev själv ett inlägg för tre veckor sedan i anledning av de aviserade nya förslagen om modeller för avdelningarnas kontakt med medlemmar. Dessa presenterades ju av Ordförande Karin Rosenqvist i ett utskick om medlemsavgiften i början av december (lite oklart datum).

Här hade man tänkt sig att försöka ändra på hela FiB/Ks demokrati och medlemsinflytande utan att samtidigt ändra på stadgan trots att styrelsen uppenbarligen tänkt sig ett helt nytt stadgevidrigt förfarande under glada tillrop om att föreningen agerat oförenligt med ”den demokrati vi bygger vår förening på” under hela vår nu 50-åriga existens.

Men kanske det hela bara är ett missförstånd om ordet vi. Det ska kanske läsas som ”vi” = styrelsen = ordföranden = ”vi” som vet allt och bäst!

Tror ni att mitt inlägg publicerades till allmän debatt i föreningen. Eftersom styrelsen uppenbarligen svävar i tron att man vet allting bäst själv har de frågor jag ställde i inlägget naturligtvis dolts för föreningsmedlemmarna. Hur skulle det se ut om diverse enskilda ”medlemmar” började diskutera styrelsens göranden och låtanden när styrelsen ändå alltid vet bäst och alltid agerar för föreningens bästa?

Uppsala, söndagen den 2 januari 2021

Dennis Zackrisson
    mångårig medlem och tidigare styrelsedamot

Välkommen med dina synpunkter!