Ny webbredaktör på fib.se – och delvis ny inriktning

8
485

Knut Lindelöf har slutat som webbredaktör under sommaren. Vi tackar för ett förtjänstfullt arbete med sidan.

Styrelsen har beslutat att ge uppdraget till vår redaktör för tidningen Stefan Westrin. Han har efter semestern försökt att lära sig och komma in i tekniken och vi hoppas han snart blir fullärd.

Hemsidan kommer delvis ha en annan inriktning som går ut på att göra hemsidan till ett fönster för tidningen. Vi tror att alltför många inte känner till oss som skulle kunna uppskatta vår tidning.

Vi vill länka artiklar ur FiB/K till sociala medier för att nå ut till flera.

Huvuduppgiften är att nå ut till nya läsare och på sikt fler prenumeranter.

De artiklar som kommer att läggas på hemsidan är de som är dagsaktuella och inte kan avvakta papperstidningen.

Det innebär att det blir mindre av debattartiklar och andra bidrag som lika gärna kan finnas i papperstidningen.

ANNONS

8 KOMMENTARER

1. Detta innebär således att det inte längre ska finnas någon fri debatt i vår tidnings nätupplaga/hemsida. Den som reagerar på något kan alltså inte skriva och bli publicerad direkt utan får vänta halvannan månad på att få sitt inlägg publicerat. Men vad gör det mig, som redan väntat i över ett kvartal på att få ett inlägg publicerat. I denna nya yttrandefrihetsordning ska således debatten inskränkas (bli mindre enligt ordföranden) och att ge någon typ av motiverad refusering blir ju då helt onödigt!

Vi kan väl lika gärna ställa in stämmorna också! Styrelsen sköter ju allt så bra själva!

Skönt ändå att pappersupplagan känns fräsch och vederhäftig!

2. Lite märklig information detta. Vad är det vi ska debattera? Är det att styrelsen beslutat lägga ner nätupplagan/hemsidan som debattforum? Då undrar man hur det passar in i huvuduppgiften “att nå ut till nya läsare och på sikt fler prenumeranter”?

Eller är det bara en funktion av att det är så få i den av stämman valda ledningen att man där inte har tid att sköta nätupplaga/hemsida för det är så mycket jobb med att “länka artiklar ur FiB/K till sociala medier”.

3. Hej. Tänkte fråga vem administrerar “synpunkterna” nuförtiden. Har märk att det inte funktionerar så som så som det gjort ?

4. Hej Rolf! Det är jag. Har fullt upp att lära mig allt tekniskt kring att sköta en webbsida, samtidigt som jag också redaktörar papperstidningen. Hoppas få kläm på allt snart. Ber om ursäkt för att det tagit så lång tid att moderera kommentarer. Nu hoppas jag att det ska funka bättre. /Stefan Westrin

5. Tack för ditt svar, Stefan! Undrar dock om dina insatser bäst tas tillvara som inläggsredigerare när det gäller föreningsdebatten. Det borde självklart skötas av en ansvarig i den politiskt ansvariga föreningsstyrelsen. Kanske kunde det samordnas med redigering av debattinlägg till nätupplagan (eller som vissa säger, hemsidan)?

6. Tja, det är ju en idé. Föreningen och styrelsen kan få grunna på den.

7. Tack för att du Stefan informerade om att det funkar. Ser fram emot livligt deltagande i “synpunkter” om aktuella och äldre intressanta inlägg.

Välkommen med dina synpunkter!