Dagens Hultqvist

2
1541

Peter Hultqvist framträdde idag i SVT Rapport och framförde för en gångs skull den osminkade och kompletta sanningen. Det skedde i samband med en kommentar till Rysslands tillbakadragande av sina militära styrkor från Ukrainas östra gränsområde. Visst är han trovärdig vår försvarsminister.

ANNONS

2 KOMMENTARER

  1. När jag på nyheterna hörde Hultqvists uttalande tänkte jag först ”Vad är detta för plötslig klarsyn?” Men eftersom nu PH inte ”tillhör de vassaste knivarna i lådan”, varken intellektuellt eller språkligt, fick jag det vid lite eftertanke till att han nog menade, att det var ryssarna som kom med dimridåer. Samtidigt tänkte jag att de dimridåer som f d Hegemonen (USA) sprider om tillbakadragning av trupp från Afghanistan, ja den dimman är vår försvarsminister nog inte lika bekant med. Den orädde komikern från USA, Jimmy Dore, gjorde en tio minuters bra sammanfattning av vad the Grayzone funnit om Biden/Harris-administrationens dimridåer.

    Men så är det. Ger man sig på jobbet att alltid försvara bossen, eller i varje fall så gott det går skälla på bossens fiender, ja då blir det lätt lite dimmigt, eller kanske man skall säga ”knivigt” i detta fall. Det tråkiga för svenska folkets del är dock, att långt fler kommer att ha lyssnat på dimspridaren än på information från Jimmy Dore eller likvärdiga källor.
    Vi har vår viktigaste uppgift i att så gott det går och så länge vi orkar, blåsa bort de dimmor som sprids i Sverige.

  2. Hultqvist säger också i samma intervju: ”Vi är ett land som står upp för varje lands rätt till suveränitet, integritet och [att] följa internationell lag och rätt.”
    ”Men då ljuger pigan” för att citera Fridolf Rhudin.