Jag varnade Centern för Federley redan 2008

10
23683
Huvudpersonerna för 12 år sedan... (Montage: K Lindelöf)

Mitt i sin första riksdagsperiod – våren 2008, 30 år gammal – skrev Fredrick Federley nedanstående på sin blogg. Jag trodde inte mina ögon. Det visade sig dessvärre inte vara fejk, utan ur Federleys egen fatabur.

Jag blev så upprörd att jag då skrev det brev, som presenteras nedan, till Centerpartiets ordförande Maud Olofsson. Nu när Federley ska väljas in i Centerpartiets partistyrelse tycker jag tiden är inne att publicera hans text och mitt upprörda brev till partiledningen.


Först kopia på Fredrick Federleys blogg;

(citat)
”Singel i stan
(Published: 2008-06-08, 11:19)
Har under en månad dejtat en kille. I natt drog han från Lino och sov hos någon annan. Min nyckel hade han i väskan. Sover aldrig borta men i natt fick jag vackert göra det.

Det kom sms som förklarade att han var på sjukhus, att hans föräldrar tog hand om honom osv. Men så var det inte. När jag i morse ringer hans föräldrar och frågar hur han mår efter sjukhusbesöket han sa att han gjorde mitt i natten så vet de ingenting. De tror att han sover hos mig som vanligt.

SMS som är söta med kärleksförklaringar som i dag när han kommer med nyckeln bara vara fyllda med lika mycket lögn som historien om sjukhuset.

Ja fy fan. Nu tar vi nya tag och städar ur lite luder ur garderoben.

(Published: 2008-06-08, 17:49)
Jaha. Vad gjorde man då i morse när man inte kom in i sin lägenhet? Jo jag passade på att styra upp ett kalas utanför Lino. Det innehöll allt från mer eller mindre gifta bögar, internationella storsminköser och en hord minors.

Det blev allsång, bad i Riddarfjärden och sedan blev det frukost på Sheraton. Det var det enda som var öppet som vi hittade och det fick väl duga.

Ringde snabbt in Caesar i dag och vi lunchade indiskt i Sjöstaden. Sen fick Linda Holgersson den briljanta idén att vi skulle åka till Lisa på udden.

Några timmar senare är jag hemma och alldeles grisrosa. Varför är inte pappa latino eller något så jag slapp detta?

Snart kommer Helena hit. Vi ska piffa till det som går att rädda. Sen kommer Caesar och vi går alla till linda för att käka. Därefter gör vi bejublad entré på Patricia. Britterna är ju på plats och måste underhållas. Får dra det vid senare tillfälle.

Passade på att ringa hem till Syster Ida och göra klart för henne att hon ska sätta sig på tåget och haka på i kväll. Och visst kommer hon.
(slut citat)


Öppet brev till centerpartiets ordförande, vice statsminister Maud Olofsson

(citat)
På en av Fredrick Federleys bloggar som mest handlar om hans festande på lyxkrogar och nattklubbar runt Stureplan och andra överklassens vattenhål kan man läsa de mest häpnadsväckande saker. Och min fråga är hur en person som Fredrick Federley kan få en så framträdande roll i centerpartiet?

Karln är i varje fall 30 år fyllda men tycks leva ett totalt innehållslöst liv som han fullständigt omdömeslöst skriver om på sin blogg. Jag är inte det minsta pryd och hans utsvävningar och promiskuösa liv vore mig totalt ointressant om han inte var ledamot av Sveriges riksdag. Och att jag liksom övriga skattebetalare är med och betalar hans lyxtillvaro och uppstädning efter hans luder. Hetro eller homosexuell spelar ingen som helst roll för min bedömning av Federleys fåniga tonårsliv.

Men vad har Federley för mognad och omdöme när han dessutom skryter offentligt med sina bedrifter? Är han ett lämpligt föredöme för politiskt intresserade unga människor med sina fyllefester? Har han några krafter kvar för ett seriöst riksdagsarbete som är nog så betungande?

Tidigare har han gått i konkurs med sin salladsbar och skamlöst låtit leverantörer och staten stå för alla kostnader utan att ta ett enda öre från sitt riksdagsarvode eller övriga uppdrag. Och så undrar politiker varför politikerföraktet växer. Inte blir det mindre efter att ha läst Federleys dagbok på hans blogg. Din partikamrat och favorit tycks sakna all form av sans och förnuft.

Fredrick Federley är heller inte vilken politiker som helst. Han har varit förbundsordförande i centerns ungdomsförbund. Han tillhör centerns innersta krets och är en ständig gäst i tv-sofforna som representant för centerpartiet. Han sitter bl a i den tunga EU-nämnden och även som ledamot av OSSE (Organisationen för samarbete och säkerhet i Europa). Det ger rysningar. Vad har vi för politiker i dag egentligen?

Med min bakgrund i Centerpartiet är det fullkomligt obegripligt att en person som Fredrick Federley kan åtnjuta något som helst förtroende. På min tid som riksombudsman var Centerns ungdomsförbund närmast också ett nykterhetsförbund. En person som Fredrick Federley skulle aldrig ens ha kommit på tal som kandidat på en centervalsedel till riksdagen.

Och i dag är tydligen rent svineri en merit i Nya Centern.

Rune Lanestrand

ANNONS

10 KOMMENTARER

 1. Såvitt jag förstår befinner sig både Maud Olofsson och Federley på fri fot. De är väl båda goda representanter för den svenska modellen. Den innebär att vi inte ska peka ut syndabockar utan att vi ska se framåt. Vi är ju alla ansvariga för allting.

 2. Goda föredömen borde vara det allra minsta som krävs av de som vill bli försörjda av våra skattemedel, även på kommunal nivå. Oavsett sammanhang, oavsett läggning, hetero, bög eller flata.

  Vill du bli väl avlönad av skattebetalarna och synas, bör din bild vara klar och tydlig vem du är. Men… så är det nog mer sällan idag.

  Hon kom en dag, som en fläkt från Arnäshållet, trängde sig in och tog för sig. Åren var i början av 1990-talet någonting. Sprängde en familj sönder och samman i en by några mil västerut, utanför stan.

  Samlagsvägen, den snabba vägen, välkänd inom socialdemokratin, den rätta vägen, om eller när släktskap, utbildning och yrke saknas.

  Avancerade snabbt inom den socialdemokratiska hierarkin, trängde undan den erfarne och fick sin post, ett välavlönat uppdrag som nämndordförande…

  Men inget varar för evigt… rådet dog… nog var det väl ett par år sedan nu, den som hjälpte och visade hur en slipsten skall dras… men skam den som vilar på hanen.

  Bostäder kan säljas och strax fanns ordföranden i ny säng på ny adress på överstan. Men här tog denna sängvärme snabbt slut efter något ringa år… och nu är Nygatan dennas nya adress… och sagan fortsätter, likt en sten som rullar utför en brant, skadar allt under sin färd… men förblir själv oskadd under sin färd.

  För säg, vad gör man inte för att få uppbära titeln ”First Lady”.

 3. Margareta Zetterström, gäller det bara Centerpartiet som ska skyddas? Bra att allt kommer fram.

 4. Framtiden hänger på vem Ulf Kristersson (M) vill ha med i nästa regering 2021. Hitintills har han tagit avstånd från SD men inte sagt något negativt om Annie Lööf. Och med hennes deklaration om att inte gå till val med S, så får man väl antaga att hon spekulerar om en konservativ majoritet med sig C och inte SD i regeringen. Ja, suck för våra politiker. Det är bara SD som pratar om islamisering, våldtäkter och narkotikahandeln. Kolla vänsterns Facebookprofiler och man ser hur befriade de är från brott och straff. Istället skriver de om kultur och nöjen i regnbågens färger. Haleluja.

 5. Margareta Z!
  Amen härregud, Margareta. Har du helt förlorat din gamla klasskampskompass? Den där figuren du vurmar för, han som är skriven i Gagnef, han tillhör nyfrälset som tror att dom är oantastliga. Men vår uppgift (vi, folket, som betalar skjutsen ner till Bryssel) ska ha tummen i ögat på dom! Och jag säger som Anders Björk: ”Dom ska veta hut när dom är där”. Kom tillbaka till klasskampen, Maggan!

 6. Federley, en Dandy, skrupelfri mytoman, som istället för att beklaga barnen som blivit skändade ”går under i självömkan hur dåligt mytomanen mår”. Han är värsta sortens nyliberal som velat sopa golvet med arbetare och använda utländska slavarbetare mot svenska kollektivavtal och drägliga förhållanden på arbetsplatserna. Därför får han snyfthjälp av Annie Lööf vars nyliberala agenda sammanfaller med Federlys. Låt bilan falla över dandyn. Ingen blir sorgsen förutom Annie Lööf. Nu är han bortmanövrerad, men det satt långt inne. Och nyliberalismen har sett sin sista glansperiod. Federley är bara ett litet löv i sammanhanget.

 7. Det som bör lyftas fram just nu, är passagen om ”minors”. ”En hord minors” betyder helt enkelt en ”hord minderåriga”. Federley tyckte alltså att det var helt ok att festa med minderåriga, och 13 år senare ertappas han med en grov pedofil, som bor hos Federley. Jag tror att Federley har rejält med skelett i garderoben.