Klarspråk i EU-parlamentet

2
1492
Clare Daly från Irland

Lyssna till denna frispråkiga EU-parlamentsledamot från Irland när hon går till storms mot EU:s och västvärldens hyckleri omkring Alexej Navalnyj och Julian Assange.

Man kan notera att dessa sändningar är utan namnskyltar och omges av texter som ger minsta möjliga information om personer och debatten som pågår. Har dock lyckats få fram att denna kvinna heter Clare Daly, är född 1968, är irländsk vänsterpolitiker och ledamot av EU-parlamentet sedan 2019. Tänk om det fanns fler av denna sort!

Man bör även notera talmannens kommentar med anledning av Dales framförande där denna uppmanade alla talare att behålla lugnet samt visa respekt för andra ledamöter. Svängrummet i parlamentet verkar mycket begränsat.


Denna korta notis har tillkommit efter tips från Jan Fredriksson i Helsingborg. Följ gärna hans goda initiativ, det finns mycket att upptäcka.

ANNONS

2 KOMMENTARER

  1. Eftersom den irländska parlamentsledamoten uttrycker sig som hon gör om Navalnyj, kan den som är nyfiken ta sig en titt på hur Europadomstolen för mänskliga rättigheter sågade den ryska domstolens dom mot Navalnyj. Han dömdes ju till ett villkorligt fängelsestraff för förskingring. Och när han då inte besökte sin övervakare så ofta som han var skyldig (bl a då han låg i koma efter att ha blivit förgiftad med novitjok), så omvandlades domen till fängelse. Den följande länken går till Europadomstolens fylliga pressrelease.

    Om man vill läsa den fullständiga domen från Strasbourg, så går det att navigera sig fram till den via länken.
    – Själv kan jag inte tycka att det är fråga om russofobi, som den irländska parlamentsledamoten kallar det, att uppröras över att de ryska myndigheterna först riggar en dom för förskingring, sedan sånär tar livet av honom med gift och därpå, när Navalnyj överlever och återvänder till sitt hemland, omvandlar den villkorliga – riggade – domen till fängelse.

  2. Ingemar Folke!
    Hur kan du påstå att domen för förskingring är riggad. Belägg? Förgiftningen är ett obevisat påstående, då de svenska och tyska militärlaboratorierna inte lämnat över proverna till Ryssland, så att ryssarna kan undersöka om proverna är riggade eller om de innehåller Navalnys DNA. Vet du varför, eller? Luktar konspiration, då läkarna i Omsk och på Charité inte fann några sådana spår. Och Navalny låg inte i koma under hela sin vistelse i Tyskland. Han hann med mycket, bl a att spela in en film som smutskastar Putin.