Direkt-streamat möte i Oslo

0
183

www.setjulianfree.org

Gå in på www.nytid.no

Assange-dokumenten

Yttrandefrihetskämpen och Wikileaksledaren Julian Assange sitter fängslad som en storförbrytare i högsäkerhetsfängelset Belmarsh i London. Vi vill speciellt se på Sveriges roll och ansvar for detta. Vi har samlat 5 exsperter i Oslo för ett samtal.

Tisdagen 15 september kl 13.00–14.30

Juristen och författaren

Jesús Alcalá

Rapport från min genomgång av Assangedokumenten. Alcalá har til detta möte genomgått tusentals sidor från svensk och brittisk åklagarmyndighet, om de två ländernas delvis dolda samarbete i den snart 10 år långa processen mot publisisten och visselblåsaren Wikileaksledaren Julian Assange.

FNs specielle rapportör för tortyr og annan grym, omänsklig eller kränkande behandling eller straff

Nils Melzer

har rapporterat till den svenska regeringen att Assange visar symptom på omfattande tortyr och att Sverige måste dela ansvar för Assanges fängslande i Storbritannien. Den svenska regeringen vägrar mycket överraskande att besvara FNs anklagelser.

Jurist och politiker, f d fransk presidentkandidat

Eva Joly

Joly är chockad över svenska myndigheters behandling av Julian Assange och pressens bristande engagemang för yttrandefriheten, samt mot de krigsförbrytelser som Assange har publicerat.

Norska PEN:s ordförande

Kjersti Løken Stavrum

ordförande för Norges främsta yttrandefrihetsorganisation som har påpekat att kampen for Assange också är en kamp for yttrandefrihet också i våra nordiska länder.

Publicisten och tidigare mångårig redaktör på svenske Dagens Nyheter

Arne Ruth

har tagit initiativ till kampanjen «SetJulianFree.org» och sätter i sitt anförande fokus på svenska myndigheters och inte minst svenska mediers beklagansvärda roll i Assange-frågan.


Möte även i Stockholm denna dag. Slut upp vid Mynttorget kl 16–17

ANNONS

Välkommen med dina synpunkter!