MO: ”Nu stärks skyddet för den enskilde i medierna”

2
1499
MO – Ola Sigvardsson i lätt förklädnad [för att undgå Copyright Agents (och TT:s)] orimliga ersättningskrav för en bild som simmar omkring i Internets bildhav.

Medieombudsmannen Ola Sigvardsson skriver på DN-debatt om det uppdaterade medieetiska systemet som började gälla från 1 januari 2020.

”Jag ser ljust på framtiden för seriösa medier. Den effektsökande klickjournalistiken verkar ha varit en övergångsperiod. I dag letar läsare, tittare och lyssnare efter starka berättelser med fördjupning. Det leder till en ökande betalningsvilja för medier på nätet.”

Det här är en fråga som bör diskuteras. Är verkligen hela medievärlden överens om det nya medieetiska systemets förträfflighet?

DN 2020–01-03

ANNONS

2 KOMMENTARER

  1. ”God journalistik är satt under press. Den nya Medieombudsmannen är ett viktigt steg för ansvarsfulla medier att gemensamt understryka vikten av fri och ansvarsfull journalistik. Det är ett system som värnar hänsyn och oberoende.” står det i DN-artikeln. Bara detta citat är tvivelaktigt. 1. Vilken ”god journalistik är satt under press”? Inte ens Public Service kan rapportera någorlunda oväldigt om Imperiets krig mot Iran. 2. Finns det någon som helst möjlighet att en ny Medieombudsman kan vara självständig i ett Sverige som övergivit sin neutralitetspolitik och nu lutar sig mot maffiastaten USA, som idag till och med hotar med att förstöra Irans kulturarv? 3. ”värnar hänsyn och oberoende” I allvarliga krigssituationer som nu, går den mesta hänsynen gentemot Imperiet. Det görs bland annat genom att INTE berätta vad Imperiet gör. Det görs däremot i detta samtal mellan Aaron MatéThe Garayzone och överste Lawrence Wilkerson. Den senare var stabschef för Colin Powell.