Nytt prenumerationserbjudande för en oberoende pressröst

0
1245

Det var här det började, i Haga skola vid infarten till Hagaparken, för snart 50 år sedan. Haga skola är för länge sedan riven, men tidningen består…

Tidning Folket i Bild/Kulturfront har alltid haft för få prenumeranter. Att vi överlevt ekonomiskt – utan statliga allmosor – är en prestation och en lång historia av gnetande, noggrann revision, olika sorters mer eller mindre storslagna insamlingar, lotterier, konstauktioner och vänners pengagåvor. Föreningen är det som stått för själva organiserandet av överlevnaden. Och sist men inte minst, skribenter och bildmakare som avstått från honorar. Så är det än idag.

Vitsen med Folket i Bild/Kulturfront (på papper och på nätet) är att vara en oberoende röst i en i övrigt plågsamt samstämmig mediekör. När det begav sig – på sena 70-talet – såldes varje nummer i cirka 30.000 ex; 15.000 prenumeranter och 15.000 lösnummer (inklusive Pressbyrån). Ändå stod vi hela tiden på ruinens brant. Försäljningen har aldrig betalat kostnaderna. Extra tillskott från vänner har i snart 50 år hållit Sveriges enda oberoende tidning vid liv.

Hade vi idag sålt 30.000 av varje nummer hade vår ekonomi ändå varit mycket knapp, men den hade kunnat bära en rimlig betalning till våra medarbetare. Låt oss nu sikta på det.

Det är emellertid lång väg dit. I dessa tider av papperstidningsdöd håller vi kanske på att bli den enda som inte går under. Kapades tidningsstödet föll de alla (utom DN). Kanske vi kan bli de som istället samlar fler läsare och de goda skribenterna omkring oss? För vi ser till att komma ut som vi gjort i snart ett halvt sekel. Vi ska bli DN:s enda verkliga konkurrent!

Som en liten start på det här är nu vårens prenumerationserbjudande ute. Om du själv – eller någon du övertalar – tecknar en ny prenumeration, får du (eller den du övertalar) skänka en likadan prenumeration till någon du anser också borde läsa Folket i Bild/Kulturfront. 1+1>2 hoppas vi.

Dra nu ditt strå till stacken genom att teckna en prenumeration till dig själv (eller övertala en vän) så får vi två nya prenumeranter.

Här finns formuläret >

ANNONS