Nytt uttalande från FN:s Nils Melzer om Julian Assanges situation

1
1772
Nils Melzer

FN:s specielle rapportör angående tortyr, grymma och omänskliga och nedsättande behandlingar eller bestraffningar; Mr. Nils Melzer, har kommit med ett nytt uttalande om situationen för Julian Assange. Bland annat säger han:

”Enligt min åsikt har det här fallet aldrig handlat om Mr Assanges skuld eller oskuld, utan om att få honom att betala priset för att ha avslöjat allvarligt regeringsövergrepp, inklusive anklagelser om krigsförbrytelser och korruption. Om inte Storbritannien snarast ändrar sin inställning och lindrar hans omänskliga situation, kan Assanges fortsatta utsatthet för godtycklighet och övergrepp snart kosta honom livet.”

Läs hela uttalandet här.

ANNONS

1 KOMMENTAR

 1. Jag är förbannad. Riktigt förbannad.

  Sociopatiska politiker och journalister säger att alla människor har lika värde, men dessa lögnare menar det inte. De menar det INTE ENS när en människa med mycket högt värde för oss alla, en mycket viktig journalist, behandlas riktigt illa, detta eftersom han gett oss sanningen om vidriga människors krigsförbrytelser, d v s människor med mycket lågt värde som går ostraffade.

  Varje anständigt samhälle behöver en granskande kritisk journalism för att kunna vara en s k ”demokrati”. Vi behöver denna information för att kunna fatta rätt beslut, kunna samverka rätt och kunna rösta rätt i varje val.

  Ingen behöver ljugande media med bedragare som vilseleder, mörkar och bedrar och inte granskar makten, men enbart drevar mot de som sätter sig upp mot den.

  Att bestraffa Julian Assange för utmärkt och grävande journalism är mer än tortyr. Det är en attack mot yttrandefriheten, mot den fria åsiktsbildningen och mot demokratin.

  Jag vill att de som har utsatt honom och andra för tortyr skall torteras på samma utdragna vis med en oviss utgång om överlevnad på slutet. Jag önskar mig en demokratisk folkdomstol som utdömer sådana straff till de skyldiga kräkmedlen. De har de förtjänat detta. Jag kommer inte kunna förlåta dem, om dessa kräkmedel inte får genomgå samma lidande.