Folket i Bilds hela arkiv nu tillgängligt för alla hemma vid datorn

6
1340

“Nu kommer du åt allt material i tjänsten Svenska dagstidningar hemifrån. Det är möjligt tack vare ett tillfälligt avtal mellan KB och upphovsrättsorganisationen Bonus Copyright Access.”

Det här meddelar KB på sin hemsida idag. Avtalet har blivit möjligt tack vare coronakrisen, som gjort det omöjligt att folk att besöka biblioteken. För våra läsare och för alla som vill surfa runt i det fantastiska materialet (med fyra månaders eftersläpning) som med hjälp av skattepengar digitaliserats av Kungliga biblioteket är detta en synnerligen välkommen påskpresent (svår att ta bort när krisen är över).

Glad påsk!

Här är länken…

ANNONS

6 KOMMENTARER

  1. Ännu så länge går det mycket långsamt. Hoppas de får upp hastigheten.

  2. En stor del av KB:s digitalisering av dagstidningarna är inte finansierad av skattepengar utan av tidningsföretagen själva.

  3. Mats P!
    Du kanske kan tala om hur stor del som inte är skattefinansiering?

  4. Någonstans hörde jag att det gäller tills vidare, till att börja med under april.

  5. Kan inte svara på hur stor andel av digitaliseringen som är skattefinansierad men det kan givetvis KB svara på. Utöver finansiering av tidningarna själva har KB för detta erhållit många miljoner kronor av privata medel från familjerna Wallenberg och Rausings stitftelser. Information finns på KB:s hemsida.

Välkommen med dina synpunkter!